Mad og madpolitik

I Klokkeblomsten har alle børn madpakker med. Vi har ikke nogen fælles madordning og der serveres ikke morgenmad.

Vi lægger vægt på, at fremme en god spisekultur, hvor måltiderne foregår i fællesskab, i rolige og hyggelige omgivelser, med tid til at alle børn får spist. Børnene må som udgangspunkt selv bestemme i hvilken rækkefølge madderne i madpakken spises - hvorfor det er vigtigt at I tager stilling til, hvad i putter i madpakken.

Madpakken er i køleskabet frem til frokost. I vuggestuen tilbydes børnene knækbrød og vand kl.9.00. I børnehaven kan barnet have en formiddagsmad med, en madpakke som ligger i kurven på køkkenbordet på barnets stue. 

Det mad og mælk vi tilbyder er fortrinsvis økologiske og fir gange om ugen bager vi brød til eftermiddagsmaden.

Vi frabeder os drikkeyoghurt, kakaomælk, juice og andre drikkevarer i/ med madpakkerne. I vælger mængden af sødt, men slik, kage, kiks og stykker af chokolade hører ikke hjemme i madpakkerne. Madpakken skal give jeres barn energi til en god eftermiddags ”på arbejde” i børnehaven. Sødt kan også være frugt!

 

Morgenmad;  Hvis I ikke kan nå, at spise morgenmad hjemme, må I gerne medbringe noget mad barnet kan spise i børnehuset. Frem til kl. 8, spiser barnet på stuen, hvor barnet afleveres.

Frokost; serveres i vuggestuen kl. ca. 10.45 og i børnehaven kl. ca. 11.15. Alle børn tilbydes vand til frokost.

Eftermiddagsmad; kl. ca. 14

Alle børn tilbydes frugt og brød hver eftermiddag. I vuggestuen tilbydes børnene mælk og i børnehaven vand. Vi sørger for mælk og brød. Tre-fire gange om ugen bager vi brød og ellers serveres der rugbrød eller knækbrød. Frugten sørger I forældre for. Forældrene i Klokkeblomsten har valgt at købe frugten fælles, således at alle børn tilbydes den samme frugt. Frugtordningen er 100% forældre organiseret og I bliver informeret om ordningen, når dit barn starter i Klokkeblomsten. 

Ved særlige lejligheder:

Til påske og jul holder hele huset fælles børnefrokoster, hvor der serveres lidt fælles mad. Børnene skal have madpakker med disse dage, da vi oplever at alle børn ikke kan lide det der serveres.