Formiddagsmad

I vuggestuen tilbydes børnene knækbrød og vand kl. 9 ifbm. formiddagssamling. Vi sørger for knækbrød.

I børnehaven er formiddagsmaden en ´ekstra´ madpakke som kan spises mellem kl. 7-9.30, hvis jeres barn har behov for det. Det er en madpakke som ikke er den, der sættes i køleskabet og baggrunden er bl.a. at vi oplever mange børn, som sidder med afpillede madpakker når klokken er 11, fordi de har spist ”alt det sjove”.

Når i kommer om morgenen betyder det at:

·  Frokost madpakken sættes i køleskabet om morgenen og tages frem til frokost, frisk og hel.

·  I medbringer en ekstra madpakke, en lille formiddagsmad, som kan være; gnavegrønt, frugt, knækbrød, rugbrød, et pølsehorn, rosiner, en bolle el.l. Noget som IKKE skal i køleskabet.

·  Formiddagsmaden lægges i en kurv på ”køkkenbordet” på barnets stue og barnet kan spise det inden dagens samling starter.

Jeres barn må altså gerne spise før frokost, f.eks. når det kommer, eller fordi en ven spiser, men det der spises før 9.30 skal være fra formiddagsmadpakken.

Hvis I er i tvivl om jeres barn har brug for en formiddags madpakke, så spørg personalet som kender jeres barn bedst, eller giv det med for en sikkerhedsskyld.

Ifbm. formiddagsmaden frabeder vi os drikkeyoghurt, kakaomælk, juice og andre drikkevarer. I vælger mængden af sødt, men slik, kage, kiks og stykker af chokolade hører ikke hjemme i den daglige mad i børnehaven. Madpakken skal give jeres barn energi til en god eftermiddags ”på arbejde” i børnehaven. Sødt kan også være frugt!